Армія США заборонила на базах електронні сигарети і вейпи. У липні 2020 року в Росії був прийнятий закон, який прирівнює електронні сигарети до тютюнових виробів. Продаж продукції з часткою нікотину вище 20 мг / мл була заборонена. Це змусило виробника електронних сигарет Juul на початку 2021 року закрити свою роздрібну торгівлю в Росії. За даними US Department of Health & Human Services, за 13 років у США зафіксовано понад 1479 випадків захворювань легенів, пов'язаних з курінням вейпа. Наймолодшому померлому всього 13 років.

Кілька держав намагаються вжити заходів щодо обмеження продажу вейп-продукції. Наприклад, Державна рада охорони здоров'я Вашингтону прийняла екстрену зупинку продажу ароматизованих препаратів для вейпінга, включаючи м'яту і ментол.

Фахівці Бостонського університету (США) вивчили функції кровоносних судин у курців і користувачів електронних сигарет і вейпів, які або були курцями, або перейшли з сигарет на вейпи. Аналіз зразків клітин артерій показав приблизно однакові результати в учасників обох груп - підвищену жорсткість судинної стінки і пошкодження дрібних кровоносних судин. Це робить однаково особливо вразливими як курців звичайних цигарок, так і користувачів електронних сигарет і вейпів у разі захворювання на COVID.

Допомога курцям: 0-800-300-908 безкоштовна лінія